Innováció a perifériáról

Alternatív módszerek a leghátrányosabb helyzetű (kis)térségek fejlesztésében

 

Melyek Magyarország leghátrányosabb helyzetű kistérségei? Milyen módszertannal sorolták be ezeket? Mik a legfőbb problémák ezekben a térségekben, és mik lehetnek a kitörési lehetőségek? Milyen programokkal próbálta eddig és próbálja most a magyar fejlesztéspolitika és az EU a felzárkózást előmozdítani? Mégis, mit tehet a területfejlesztő ott, "ahol a madár se jár"?

 

Széchenyi István Szakkollégium által szervezett kerekasztal-beszélgetés során területfejlesztéssel foglalkozó, gyakorlati tapasztalattal is rendelkező szakemberek fejtik ki álláspontjukat a magyarországi leghátrányosabb helyzetű (LHH) térségek felzárkóztatásáról - közgazdaságtani, szociológiai és politikai szempontokat is mérlegelve. Az előadásra mindenkit szeretettel várunk!

 

 

Meghívott előadóink:

 

Dr. Szaló Péter

területfejlesztésért és építésügyért felelős szakállamtitkár (NFGM)

Dr. G. Fekete Éva

a Miskolci Egyetem oktatója, MTA Köztestületi tag

Dr. Kullmann Ádám

az NFÜ LHH Fejlesztési Programirodájának korábbi vezetője

 

A kerekasztal-beszélgetés helye, ideje:

 

Március 23. kedd, 16.30

C épület, V-VI. előadó

 

Az előadásra mindenkit szeretettel várunk!

 

SZISZ

A bejegyzés trackback címe:

https://eljazegyetemen.blog.hu/api/trackback/id/tr31854663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása